Kamenice 26.-27.4.08

29.04.2011 15:23

 

Akce: Raftové závody a špuntový výlet

Obtížnost: WW III.

Zúčastnění účastníci výletu: Ička, Švejk, Kopáč, Míra, Míra Pazour, Tarzán, Fantoci, Klacek, Jarda.

Počasí: Super Jarní teplo na kraťasy a širák.

 

Počasí nám letos velmi přálo. Žádný sníh, přes den azuro sluníčko a teplá noc na širák.

Odjezd byl naplánován na dvakrát, raft a špuntaři zvlášť. Kamarádi s raftem měli sraz v sobotu hrozně brzo ráno ve Staňkově a mě vyzvedávali se špuntem na ČOV Plzeň taky moc brzo. Jsou to přece jen cca 3 hodiny daleko. Cesta utekla jako nic, hlavně nám spáčům. V Plavech jsme se přihlásili, převlíkli a dali si treninkovou jízdu ve složení Kopáč, Ička, Tarzán, Švejk. Ve stejném složení jsme jeli i sobotní závod. Trať byla připravená tradičně dobře, hlavně nikde žádný strom. Závod se nám celkem povedl a s 19 místem jsme byli celkem spokojeni. S převážením aut pomáhali Míra Pazour a Míra. Jarda se zatím domluvil s Fantocim a Klackem a hodili jedno auto až do Jeseného. Po závodění rychle všichni do špuntů a Raftu a mohli jsme se sklouznout jen tak. Raft jel ve složení Míra, Míra, Kopáč, Švejk a zbytek na špuntech. Soutěsku jsme stačili projet ještě před extremním závodem špuntařů, ale sjezdaři nás už do tobogánu nepustili a zastavili nás cca na půl hodiny a s námi hroznou spoustu lidí na lodích všech tvarů a materiálů, tedy špunty a rafty. Tak jsem se alespoň zašel podívat po suchu, jestli se něco nezměnilo, ale tobogán je stále stejný. Když nás potom pustli, vyhrnuli se tam všichni najednou a vypadalo to, že se tobogán ucpe, ale nějak se to před ním vytřídilo a bylo místa dost. Šroub v nájezdu mě jako vždy napral do skály vpravo, ale už to mám vyzkoušený, a tak jsem si letos ruku nezlomil, ale jen malínko odřel. Ostatní tuším neměli výraznější problémy. I když vlastně nevím, jestli to všichni jeli. Dalším bombónkem je tradičně jez. Jel jsem ho letos raději bez prohlížení, aby mě neměkli kolena, jen na Švejkovo pokyn. Ostatní se nenechali dlouho pobízet a postupně jsme ho dali všichni, včetně raftu, protože nejsme másla. Marťa už ho pravda málem obnesl, ale pak se najednou zase vrátil a hupl jako nic. Raft skok pojal jako velkolepé představení a poměrně slušně boduje, díky záznamu polských kamarádů, na YOUTUBE. Vysypali se nám chlapci jako hrušky. https://www.youtube.com/watch?v=kZwKoqBhhcc

Po dojezdu do Jeseného jsme se převlékli a rychle dopravili nahoru do Plavů, abychom stihli vodu před vypnutím v 16:00. Nechtěl jsem už jet, ale po malém přemlouvání jsme dali ještě jeden špuntařský pokus ve složení Fantoci, Klacek, Jarda a Tarzán. Já jel pravda jen do Navarova, protože se Tobogánu bojím a jednou ročně mě úplně stačí. Zlomeniny se mě totiž hojí cca 2 měsíce. Ostatní převezli všechny auta, takže se nikde moc nečekalo a mohli jsme jet po dojezdu hned do školy v Železném Brodu, naší vyzkoušené noclehárny. Jen nechodíme spát do tělocvičny, ale válíme se v areálu školy pod přístřeškem na auta, závodní tartanové dráze, atd. kde zkrátka padnem.

Večeře ve Mlýně byla jako vždy, díky obsluze, celkem zábavná. Kamarádi Fantoci a Klacek museli bohužel už domů. Vypadali, že je to docela mrzí. Za to Míra Pazour vyprávěl jednu zajímavou historku za druhou a notně nám rozšířil obzory. Vím třeba, že rosomák je největší kunovitá šelma a že její kožich používali soudruzi v SSSR do kosmických skafandrů, že s kombajnem se dá jet i 70 km v hodině, když je dobrej kopec a zničíš brzdy, že některá auta (tip už si nepamatuji), když se dobře vypodloží kamenem a vyváží, můžou jezdit po třech kolech a jiné zajímavé lovecké příhody s potkany, kunami a okapy a spoustu dalších historek, které už si nepamatuji. Po jídle jsme si dali na slehnutí malou procházku geocachingovou za multicachý, ale nedařilo se nám a tak jsme nic neobjevili a nic se nedozvěděli. Rychle se stmívalo a nebyl čas na opravy. Vzdali jsme to a zašli jsme se radši dorazit do kavárny pod kostel, ale nebyli tam žádní kamarádi, ač Grofi říkal, že tam budou, jen samý místní děvčata a pár brodských intošů. Pak sice dorazil Walda s kumpány, ale byl už večírkově dál než my. Začal aktivně pomáhat kavárnici a obsluhovat hosty, než mu to zakázala obsluha opravdová, stačil obsloužit jen pár hostů, ale vůbec si nepomatoval jídelák. Dali jsme jen jedno pivko, kafe a odebrali se do peří. V noci k nám pod přístřešek přilehl nějaký unavený kamarád a trochu chrápal, a to tak, že někteří jeho chrápání nevydrželi ,opustili střechu a šli radš vzdorovat ranní rose.

V neděli ráno jsme odjeli na start do Plavů a chystali se na nedělní závod. Míra s Jardou zatím udělali pendl s autama. Podařilo se nám nechat startovní číslo v autě a tak jsme jen doufali, že se vrátí zpět správným autem. Jinak by jsme mohli jen potrénovat. Vše naštěstí dopadlo dobře a odstartovali jsme podle startovní listiny. Složení posádky bylo tentokrát Kopáč, Míra, Švek, Tarzán. Bylo o trochu víc vody a úplně se nám jízda nepovedla, nebo možná ostatním se to povedlo víc, čas jsme měli lepší, ale zkrátka klesli jsme o 5 míst o proti sobotě. Není každej den posvícení. Dali jsme ještě jednu treninkovou jízdu raft a 3 špunty. Neměli jsme žádných komplikací. My jeli jen do Navarova a Jarda asi až do Jeseného. A to je vlastně konec výletu. Cesta domů proběhla bez problémů a já stihl tradiční nedělní fotbal.