Kamenice 25.-26.4.09

19.04.2011 15:33

Akce: Raftové závody

Obtížnost: WW III.

Zúčastnění účastníci výletu: Ička, Švejk, Kopáč, Míra, Tarzán,

Počasí: Super Jarní teplo na kraťasy a širák.

 

Auto bral tentokrát Míra, pohodlné prostorné vozítko, jen nemá zahrádku. Musím to napsat hned na začátek, abych to ze sebe dostal rychle ven. Nemohli jsme si vzít špunty. Když mě to večer Švejk volal, myslel jsem si, že si dělá legraci. Ráno mě tím pádem čekala malá bojová hra: Dojeď si pro svoji vestu do práce. Zvládl jsem to naprosto těsně a díky malému zpoždění kamarádů, jsem mohl i dojít na Rokycanskou, aby nemuseli bloudit po Doubravce. Do Plavů jsme přijeli hodně časně a v klidu jsme se přihlásili, převlékli, nafoukli raft a čekali na vodu. V sobotu se probojovala do A týmu Ička. Vystartovali jsme asi moc brzo a báli jsme se abychom nedojeli vodu. Dali jsme raději malou pauzu, na sluníčku, pod Držkovskými schody. Míra, který převážel auto a čekal na nás v cíli, byl díky tomu trochu nervózní, kde se couráme. Vše ovšem klaplo skvěle a start jsme stihli s rezervou.

Závod se nám docela podařil, dobrá stopa a díky tomu i dobrý výsledek, jen by to chtělo přidat na frekvenci. V cíli jsme byli odměněni koblížky a čajem. Čas 17:12,37 a s toho plynoucí 22 místo z 53 startujících. V neděli měl jet místo Ičky Míra, a tak jsme mu na další tréninkové jízdy uvolnil místo v raftu a šel dělat řidiče a fotografa. K této činnosti jsem ještě přidal sběr šutrů na svoji panelákovou skalku. Dělal jsem, co se dalo a doufám, že se kamarádům fotky budou líbit.

            Po dvou jízdách jsme ukončili vodácké veselí a rozhodli se zbytek odpoledne strávit relaxační procházkou. Cestou za procházkou jsme se stavěli v hospůdce pod nádražím, zamluvit místa na večeři. Báli jsme se, aby nebylo večer plno, vzhledem k mistrovství světa v hokeji. Auto jsme nechali v obci Velké Hamry II. a dali se po žluté turistické značce na hřeben mezi Plavy a Tanvaldem. Jsou tam takové jako skalní žulové útvary a menší kamenná moře. Chvilku jsme se tam vyvalovali, slunili, procházeli a rozhlíželi.

Místo na spaní jsme letos zvolili přímo u startu na levém břehu. Než jsme se vydali na večeři, stavěli jsme se na jedny svijany u hasičů. Byla to tam samá zajímavá postavička a většina jich byla už slušně navátých. V hospůdce pod nádražím bylo zase poloprázdno, takže naše rezervace byla zbytečná. Dal jsme si Vepřovou po jizersku a moc mě to tentokrát nejelo. Ostatní si nestěžovali. Spravil jsem si ale chuť na palačinkách, které byly výborné. Hokej byl celkem nuda. Naši hráli s Dánskem a skončilo to tuším 4:0. Pak už Kopáč vyhlásil večerku a šlo se kolem řeky spát. Při přecházení potoku jsme si Švejk a já umyli nechtěně nohy i s botama. Noc byla teplejší než posledně, ale ne všichni jsme se vyspali dobře. Míra si ráno stěžoval na zimu od nohou.

Ráno jsme se nasnídali a zašli na čaj k hasičům. Jejich vzhled a vtip se ,proti včerejšku, ještě více zlepšil. Řešení dopravy byl zase problém. Ička stále nemá řidičák. Vzala si foťák a vydala se pěšky fotit do soutěsky. My jsme se připravili na vodu a snažili se ulovit nějakého řidiče, který by nám odvezl auto do Navarova. Nikoho jsme nenašli. Závod nebyl z nejpovedenějších. Jízda byla hrozná. Stopa celkem dobrá, ale točili jsme se jak kachny. Výsledný čas nás překvapil 16:32,21 a místo ještě víc 32 z 55 startujících. V cíli jsme si dali vánočku a čaj a jen tak se poflakovali. Míra se svezl na start pro auto. Balíme věci, svačíme a v 11:30 odjíždíme domů. Dobrý výlet, ale bohužel bez špuntů a nedělní závod se moc nepovedl. Měření průtoků mě až druhý den ozřejmilo časové zlepšení a výsledkové zhoršení. V nevěli teklo o cca 2 kubíky víc než v sobotu.