Troja 20.-22.8.2010

19.04.2011 06:59

 

Akce: Raftové závody

Obtížnost: WW III.

Zúčastnění účastníci výletu: Ička, Švejk, Kopáč, Míra.

Počasí: Krásně slunečno hic.

 

Do Troje jezdíme, tak abychom stihli páteční trénink, protože bez něj by to byla hrůza. Kopáč s kamarády mě nabírali již tradičně na nájezdu v Ejpovicích. Jirka Moule mě tam ochotně odvezl. Praha je celá rozkopaná a dopravně náročná, u Strahovského tunelu jsme to nezvládli a udělali si neplánovanou okružní turistickou jízdu kolem krás matičky Prahy. Viděli jsme Národní divadlo, Karlův most, Klementínum, Rudolfínum, panorama Hradčan a tak dále a tak dále, zkrátka vlastivěda. I přes zajímavý průjezd městem, jsme byli na kanále už v 15:00. Ubytovali jsme se u Panenků v kempu a šli na vodu. V kanále už se motali jiné posádky a taky nějací kyblíkáři a Japonská slalomová repre a nějací Poláci. Počkali jsme do 16:00 a začali z lehýnka trénovat. Většinou touhle dobou už visí nějaké branky a dá se cirka odhadnout, jaká bude trať. Letos ale ne, i tak jsme ale natrénovali spoustu věcí, které se pak dali v závodě použít. Večer jsme si udělali malou procházku na pivo a okouknout krám na kanále. Do spacáků jsme šli brzo. Startovné s noclehem ve stanu bylo za 700,-

            Sobotní ráno bylo krásné. Trať už jsme měli načtenou z večera. Bohužel jsme měli startovní číslo 2 a před námi jeli jen Icíci a od těch toho moc pochytit nejde. Trať byla ale dobře načtená a tak jsme zajeli celkem dobrou jízdu, jen z dvěmi šťouchy, na jedné povodě po výjezdu přes vlnu a jednu vlásenku. Celkem jsme byli spokojeni. Druhá jízda byla v podstatě stejná, jen jsme trochu zrychlili o 14 vteřin. Celkově to stačilo na pěkné 20 místo. Na odpoledne nás požádal Zabiják nejeli li bychom s nima R6. Říkal jsem si Zabiják, Grofáč, Mahuna, Švejk, Kopáč a já, to by mohlo být hezké svezení. Jenže. Jenže Mahuna šel s dcerkou do ZOO a Grofáč je doprovodil. Místo nich jel Vítek s Bárou a loď vůbec nejela. Navíc klíčová brána byla na jejich zamakání na pravém motoru a háčku. V obou jízdách jsme dali 2x50 v podobných brankách jako jsme se R4 nešťastně ťukli. Po závodě jsme ještě sledovali R2 a opět si slibovali, že se příště určitě přihlásíme. Pak jsme si udělali procházku na naťukaný zákusek, ale ceny byli tak pražsky legrační, že jsme si vedle koupili v samošce nanuk a štrúdl a šli se podívat na Trojský zámeček. Na kanál jsme se vrátili až na večerní trénink. Byla to ale bída a tak jsme to trápení ukončili a šli na pivo a kuře. Ička nám vyfotila raft kvůli prodeji, protože na podzim po Roudnici jde pryč. Večírek byl s nějakou začínající mladou kapelkou, která zahrála vše, co uměla a něco i dvakrát a když už neměla, co přidávat skončila a tančilo se na reprodukovanou hudbu. My jen seděli a povídali si a spát šli něco před půlnocí.

            Ráno bylo zase krásné. Vyhrabal jsem se něco po 6:00 a šel se proběhnout do Stromovky. Je to tam moc hezký. Příště se tam můžeme odpoledne jít projít. Start sprintů byl v 9:00. Icíci už byli doma a tak jsme jeli první. Čas 69:84 se nám celkem líbil. Druhý 70:66 už ne. Bylo s toho 26 místo, takže náš standard. Stopa je jasná, nahoře pravej střed, pod šroubem přejet na levej střed a pod žehličkou střed. Myslím, že na sprinty bude Míra jako chlap lepší než Ička. Slalom bych zatím jezdil radši s Ičkou, ale ta má teď buben. Jsme taková čtyřka s bubeníkem. Balení byla jen chvilka a vyrazili jsme k domovu. Na oběd jsme se stavěli v Plzni v Červeném Hrádku. Předtím jsme vysadili Švejka na Rudné, protože jedou s rodinou na dovču do Veltrus. Uvidíme se až na Lipnu. Hospůdka potvrdila své kvality a všichni jsme si chrochtali. Íča nacpala Stázku navrch ještě medovníkem a jelo se domů. A lepšíme se i na vodě.