Kamenice 28.-29.4.2012

11.05.2012 15:31

Akce: Raftové závody sjezd

Obtížnost: WW III.

Zúčastnění účastníci výletu: Švejk, Kopáč, Tarzán, Míra, Íča, Fantoci, pan Jiří

Počasí: Nádhera teplo slunečno 30°C

 

Po loňském logistickém fiasku jsem přistoupil k plánování akce a hlavně dopravy zodpovědně a myslím, že se to vyplatilo. Měl jsem staženy rozpisy jednotlivých závodů a treninků a vlaky v sobotu i v neděli. Vše proběhlo téměř podle plánu. Byli tam ještě drobné nedostatky ve využití vlaku, ale celkově to klapalo.

Auto vzal Kopáč a pobral všechny, kromě mě. Já jsem jel s klukama z Plzně s Jirkou. Naložili jsme si lodě už v pátek, abychom si mohli v sobotu trochu pospat. Odjížděli jsme z Plzně až v 6:30. Cestou jsme měli drobný problém s palivem, které začalo docházet o trochu dřív, než Jirka čekal. K benzíně v Malé skále jsme dojeli tip top a prej by jsme ještě zvládli asi 10 km. Na tréninkovou jízdu jsme přijeli téměř na poslední chvíli. Rychle jsem se převlékl a skočil do už připraveného úplně nového raftu. V sobotu s náma jela Ička, trenink i závod. Obě jízdy byli pěkné a nikde jsme neměli vážnější problém. Jen stále jezdíme jako ve smyku, mírně šikmo. Startovali jsme jako první posádka po holkách a za námi jeli hned Kaplice A a tak jsme se museli hodně snažit, aby nás nepředjeli už na trati. Bylo s toho pěkné 21 místo a koblížek s čajem v cíli. Pendl před závodem nám udělal Míra a po závodě jsme jeli do Plavů vlakem spolu s Jirkou a Fantocim, kteří si hodili do Navarova auto. Další jízdu jsme už jeli všichni, na raftu Švejk, Kopáč, Míra a Tarzán, na špuntech Fantoci, Ička a Jirka. Pan Jiří se vysypal hned nad Držkovskými shody a pak ještě jednou na začátku Navarovské soutěsky a ještě jednou uprostřed soutěsky. Vše bylo bez materiálových, fyzických a psychických ztrát, takže dobrý. Do Plavů na start jsme se vraceli opět vlakem a špuntaři autem. Následoval něco jako oběd a odpolední klid u hasičů na pivku. Na dlouhou jízdu jsme šli až po závodě sjezdařů. Na vodu jsme se dostali asi v půl čtvrtý a nikdo jinej už tam moc nejezdil, jen pár sjezdařů ještě trénovalo. Kluci museli jet už jen turisticky ve třech, protože všichni ostatní jsme byli na špuntech. Jirka tentokrát krysil jen jednou, těsně nad soutěskou a pak ji celou proplaval. Loď zůstala pod vstupním válcem a tak jsem mu ji zkusil dotáhnout na hopšňůře a byl to docela nepříjemnej zážitek, nicméně dopadl dobře. Jirka pak raděj obnesl Tobogán a jez a Ička jen Tobogán. Jez v Jeseném už s náma Jirka skočil a až do Spálova už byla jízda bez komplikací. Všichni jsme si užívali nádhernou vodu a super počasí. Přijeli jsme tam něco před šestou. Vlak nám jel až v 19:15. Dotáhli jsme lodě na nádraží a šli si dát pivo na terasu do hospody. Bylo krásné počasí a času mraky. Jízda vlakem s loděma byl docela exotický zážitek a vše probíhalo v uvolněné přátelské atmosféře. V Jeseném přistoupili další špuntaři a tak byl vlak docela plnej. Večírek jsme se rozhodli strávit u hasičů, protože už se nám nikam daleko nechtělo. Byl to takový spíše klidný večer, jen místní karaoke perla trochu zvedla koeficient zábavy. U piva padlo pár hezkých závazků. Jirka prohlásil, že v neděli, když ho vyfotíme, skočí jez a Ička se chytla, že když ji vyfotíme, dá Tobogán. Tak se bylo nač těšit. Spát jsme šli jen tak pod širák, protože bylo pořád krásně.

V neděli ráno si Jirka s Ička trochu drbali hlavy. Co to bylo večer za opilý nápad. Chtěli jsme jet raftový trenink, ale nějak jsme se nemohli vyhrabat a tak jsme šli rovnou na ostrý pokus. Stopa byla zase bez problémů a Kaplice nás opět na trati nedohnali, takže v pořádku. Časy posádek se trochu přeházeli a my jsme spadli na 22 místo. Vánočka v cíli ale chutnala pořád dobře. Fantoci nám pomohl převézt auto a Jirka si při té příležitosti hodil vůz až do Spálova. Tak přemýšlím, jak jsme se zpátky do Plavů do auta vešli. Kluci už pak jeli domů a my si dali poslední jízdu na špuntech. Na vodě zase nikdo nebyl. Myslíme si, že hodně lidí přejelo na Labíčko, protože prosákla zpráva, že vlivem vysokých teplot teče dost vody. Z Plavů jsme jeli jen ve třech Ička, Fantoci a Já. Jirka se k nám raděj přidal až v Navarově. Všechno proběhlo, jak se u piva domluvilo. Ička sjela Tobogán a Jirka skočil jez a všichni jsme se u toho vyfotili. Do Spálova už se nic významného nestalo. Trochu nás rozčílili motorkysté v lese nad řekou, alespoň bylo o čem povídat. Ičku také trochu nabrousilo, když ji Jirka sejmul ve vracáku a oznámil jí, že mu Fantoci řekl, ať jezdí bezohledně, to byl takový vtipný moment. Pak už jen balení a cesta do Plzně bez větších komplikací. Jirka cestou přikoupil gumicuky, protože na nás několik aut mávalo a lodě se na zahrádce nějak vrtěli. V Plzni pelášil Fantoci na fotbal a Ička na vlak a já si šel domů lízat rány. Nejdůležitější na Kamenici je počasí, to když se povede, je to super akce a letos bylo krásně.

 

Fotky: https://ko1ko.rajce.idnes.cz/Kamenice_29.-30.4.2012